Santa Coloma de Cervelló compta amb una ciutadania activa, compromesa, integradora i implicada en el bé comú que ha construït i construeix, dia a dia, una identitat col·lectiva única que ens defineix com a poble. Sense dubte, un capital humà que cal preservar i mantenir amb l'acció de l'administració local com a màxim garant. Una Santa Coloma viva, activa i cohesionada és la que prioritza precisament això: un poble on es visqui i no només s'hi resideixi prioritzant la seva gent i dinamitzant els espais socials amb l'objectiu de construir una comunitat cohesionada que prioritza la Cultura, l'Educació i l'Esport com les millors eines de transformació i benestar social per a tothom, des dels infants i joves a les persones més grans.
Conservar i difondre el nostre patrimoni
Custodia i gestió dels valors i patrimoni del poble (11) 2027
16%Habilitació d'un nou espai per emmagatzemar i conservar adequadament els béns patrimonials inventariats de l’Ajuntament
Volem habilitar un nou espai per a l'emmagatzematge i la conservació adequada dels béns patrimonials inventariats de l'Ajuntament que van ser inventariats l'any 2023. Aquest nou espai ha de ser dissenyat i equipat tenint en compte les necessitats específiques de preservació del patrimoni. L'objectiu és garantir que els béns patrimonials siguin protegits de manera efectiva per a les generacions futures.
Recuperació de la bandera de Santa Coloma de Cervelló
Des de l'equip de govern volem recuperar la bandera municipal que el ple de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló va aprovar en sessió de ple l'any 1991. Es tracta d'una bandera apaïsada, de proporcions dos d'alt per tres d'ample, de fons groc amb un colom (o coloma) blau cel al centre (font: DOCG 1497 -25.9.1191).
Recuperarem l’antiga Font de la Plaça de la Constitució i aprofitarem els mosaics recuperats de l’antiga font
Aquesta acció implica la recuperació de l'antiga Font de la Plaça de la Constitució, així com l'aprofitament dels mosaics que s'han pogut rescatar d'aquesta font anterior. Aquesta recuperació implica la construcció d'una nova font gràcies a la informació obtinguda a través d'imatges antigues que sigui el més similar possible pel que fa a la forma, l'estètica i els materials utilitzats.
Reconeixerem i visibilitzarem les experiències i contribució de les dones al municipi mitjançant el nomenclàtor, l’atorgament de premis o qualsevol reconeixement públic Igualtat
Per tal de donar una visibilització a les dones del municipi treballarem per incloure la seva presència en diferents espais de manera que s'iguali a la presència dels homes. Cal continuar apostant per la igualtat efectiva i fer-ho també en les experiències femenines i aportacions en el passat és una bona manera de reconèixer el paper de la dona.
Impulsarem una nova ordenança reguladora per determinar amb criteris clars el procediment de denominació de les vies públiques i dels equipaments amb la creació de la Comissió del Nomenclàtor per a la gestió participativa dels noms d'espais, carrers, places i llocs del municipi.
Des de l'equip de govern volem que l'Ajuntament disposi d'una ordenança que sistematitzi i analitzi de manera ordenada el procediment per a l'assignació dels noms dels carrers, espais públics i equipaments municipals. L'ordenança hauria de preveure una Comissió del Nomenclàtor que assessori i informi el govern municipal en relació amb les propostes de denominacions de vies i altres espais i equipaments públics.
Seguiment de les actuacions del Pla Director de la Cripta recentment elaborat pel Consorci patrimonial de la Colònia Güell
Des de l'Ajuntament volem fer seguiment de la implementació d'aquest Pla director que va ser aprovat per la junta de govern del Consorci de la Colònia Güell. Aquest Pla Director està format per dos documents, un primer volum que recull una anàlisi del monument des de la vessant històrica, arquitectònica, estructural, del sistema constructiu i de les instal·lacions existents, així com un recull d’un fons documental relacionat amb la Cripta. I, un segon volum, on es detallen les propostes d’intervenció, amb els criteris fixats, una valoració econòmica i un pla d’etapes per a la seva implementació.
Seguir amb la recerca del finançament per preservar, mantenir i impulsar, el patrimoni arquitectònic del municipi
Des de l'Ajuntament farem recerca contínua de totes aquelles subvencions que serveixin per preservar, mantenir i impulsar el nostre patrimoni arquitectònic. Cal destacar la importància que han tingut en els darrers anys les convocatòries de la Diputació de Barcelona a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) i de la Generalitat de Catalunya a través de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) en aquest procés. Aquestes convocatòries han proporcionat fons i suport que han estat essencials per a la conservació i rehabilitació d'edificis com l'Ajuntament Vell, les escoles modernistes o la Masia de Can Roc.
Mantenir i impulsar la Taula de Patrimoni.
Dinamitzar la Taula de Patrimoni com a òrgan assessor on s'analitzen, debaten i proposen actuacions sobre el patrimoni municipal.
Estudiar i declarar, si escau, com a BCIL (Bé Cultural d’Interés Local) algunes masies, edificis i altres elements singulars.
Aquesta acció consisteix en avaluar si és viable declarar alguns edificis, com podrien ser les masies, i altres elements singulars com a Bé Cultural d'Interès Local amb l'objectiu de protegir-los i difondre els seus valors culturals, històrics i artístics. En cas que es determini que és apropiat, la declaració com a Bé Cultural d'Interès Local pot proporcionar protecció legal i fomentar la preservació i difusió d'aquests elements patrimonials.
Col·laboració amb la propietat de la Torre Salbana, vetllant pel bon procés de rehabilitació i difusió del monument protegit i vehiculant els usos compartits del nou espai que es construirà.
La Torre Salbana és un símbol del nostre municipi i, per tant, vetllarem pel seu futur en el nou projecte que s'hi ubiqui, tenint en compte el planejament aprovat els darrers anys. Són diversos elements que estan protegits i cal preservar-los perquè són part de la nostra història.
Impuls d’una segona fase d’actuació arqueològica sobre les ruïnes del Castellnou de Cervelló i el seu entorn.
Des de l'equip de govern volem donar continuïtat, amb una segona fase, a l'actuació iniciada l'any 2021 al cim del Montpedrós on es van fer treballs de prospecció arqueològica que van corroborar la importància arqueològica i patrimonial del cim del Montpedrós, un enclavament estratègic de vital importància durant l'edat mitjana però amb sostrats d'altres períodes més antics. Aquests treballs de l'any 2021 van proporcionar una informació de gran utilitat. D'una banda, van permetre catalogar els elements arquitectònics visibles que queden en superfície –trams de muralla, bestorres, la Torrassa- a través d'un escanejat amb fotogrametria d'imatges de gran resolució en models 3D. De l'altre, el sondeig amb georadar va permetre obtenir una guia de gran utilitat per als arqueòlegs de cara a futures excavacions, radiografiant tot el subsol i posant en evidència les restes que hi han amagades sota terra, com una cisterna medieval on s'emmagatzemava l'aigua per a resistir els setges.
Preservació de la memòria col·lectiva (5) 2026
33%Habilitació d'espais de memòria democràtica.
Aquesta acció busca preservar la memòria històrica i promoure la consciència democràtica a través de la commemoració i la creació d'espais significatius que recordin els esforços i les lluites per la democràcia i els drets humans. Exemples d'això serien: - Els Stolpersteine (paraula plural alemanya que significa «pedres, llambordes o llambordins de topada o per ensopegar»), són petits monuments creats per l'artista alemany Gunter Demnig en memòria de víctimes del nazisme. A Santa Coloma, tres ciutadans del nostre municipi van perdre la vida als camps de concentració: Antonio Sàbat Amat, Valentí Ros Tutusaus i Vicenç Gaudó Perals. - Habilitació d'un espai per a la memòria democràtica a Santa Coloma de Cervelló amb un monument.
Donarem suport a la recerca històrica local i la seva difusió reprenent els Plecs Locals d’Història en col·laboració amb el centre d’estudis local.
Aquesta acció consisteix a vetllar i donar suport a la recerca històrica local, així com a la seva difusió, a través de la represa dels Plecs Locals d’Història (Col·lecció de publicacions de l'Ajuntament) en col·laboració amb el centre d’estudis Santa Coloma- Colònia Güell. Es busca actualitzar i fer recerca dels buits divulgatius de certs períodes històrics, amb la finalitat de recuperar, preservar i difondre la història local que pot haver quedat menys coneguda o documentada.
Impuls i difusió de la recerca sobre la història local de les dones que han format part de la identitat del poble
Aquesta acció busca investigar i compartir la història local de les dones que han tingut un impacte significatiu en la identitat del poble. L'objectiu és ressaltar les seves contribucions i donar-los el reconeixement que es mereixen, promocionant així la igualtat de gènere i la inclusió en la narrativa històrica local.
Celebració de les jornades de Memòria Històrica Local.
Continuar amb l'aposta de la celebració les jornades de Memòria Històrica Local. La celebració d'aquestes jornades pretenen, a través d'un programa d'actes, recuperar i donar a conèixer el passat històric del municipi a través del relat dels seus protagonistes, les persones que ho han viscut i que són un testimoni de primer ordre, per donar a conèixer i preservar la memòria d'aquesta part de la nostra història contemporània.
Celebració d'actes de memòria democràtica
Aquesta acció consisteix en la realització d'esdeveniments destinats a commemorar i recordar els valors, les lluites i els esdeveniments rellevants per a la democràcia. A través d'aquests actes de memòria democràtica, es busca preservar la història i promoure la consciència sobre la importància de la democràcia i els drets humans. Exemple d'això seria la celebració de l'acte que es va celebrar l'any 2023 amb motiu de la commemoració del Dia Nacional d'homenatge a les víctimes espanyoles del Nazisme, amb un reconeixement especial a tres ciutadans del nostre municipi que van perdre la vida als camps de concentració: Antonio Sàbat Amat, Valentí Ros Tutusaus i Vicenç Gaudó Perals.
Reforç de la valorització del patrimoni material (arquitectònic, històric-artístic, documental), immaterial i natural del municipi (6) 2027
12%Col·laborar amb el Consorci de la Colònia Güell en la millora continua de la formació de guies del Centre d’Interpretació i l’oferta didàctica per a les escoles.
Des del 2002, el Consorci de la Colònia Güell (dministració pública local, amb personalitat jurídica pròpia, que està integrada per l’Institut Català del Sòl de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Diputació de Barcelona), l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, mitjançant un conveni de col·laboració per al desenvolupament dels recursos culturals i turístics de la Colònia Güell, sumen els seus recursos a la Colònia per a conformar l’oferta cultural turística del conjunt de la Colònia que es posa a l’abast dels visitants. Les visites guiades enriqueixen l'experiència dels visitants mitjançant una presentació educativa i informativa del patrimoni únic i extraordinari de la Colònia Güell. La voluntat de l'Ajuntament és col·laborar perquè el personal encarregat de fer les visites guaides disposi de la informació i la formació continua corresponent.
Celebració de Jornades Europees del Patrimoni
Continuar amb l'aposta de la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni. Aquestes jornades són una iniciativa conjunta del Consell d'Europa i la Comissió Europea en la qual participen 50 estats europeus signataris de la Convenció Cultural Europea. Es tracta d'unes jornades que es celebren un cap de setmana a l'any a tots els municipis adherits a aquesta iniciativa té per objectiu promoure l'accés al patrimoni cultural. El programa anual, generalment durant un cap de setmana de setembre, ofereix l'oportunitat de visitar indrets, edificis o monuments d'interès patrimonial, normalment obrint les portes excepcionalment al públic.
Programa de visites per donar a conèixer el nostre fantàstic patrimoni a la població.
Aquesta acció implica la creació i implementació d'un programa de visites anual per a la població de Santa Coloma amb l'objectiu de donar a conèixer el ric patrimoni cultural, històric, arquitectònic i natural del municipi. A través d'aquest programa, es proporcionen oportunitats per explorar i descobrir els edificis emblemàtics, espais naturals i altres llocs d'interès que defineixen la identitat i la història de la nostra població. Les visites poden ser guiades per experts, historiadors o voluntaris locals que compartiran coneixements i anècdotes sobre els llocs visitats, proporcionant una experiència enriquidora i educativa per als participants.
Donarem suport al nou Centre d’Estudis Locals Colònia Güell-Santa Coloma i col·laborarem en la seva dinamització.
L'Associació Centre d'Estudis de Santa Coloma de Cervelló-Colònia Güell (constituïda l'any 2023) té per finalitat <<donar suport i promoure totes aquelles activitats que tinguin com a objectiu l'estudi, la recerca i la divulgació del patrimoni cultural i natural de Santa Coloma de Cervelló>> (Font: Estatuts de l'entitat) . És voluntat de l'equip de govern donar suport tècnic, econòmic i logístic perquè puguin dur a terme la seva activitat. Altrament, es pretén col·laborar activament i busca de sinergies en la implantació de les polítiques públiques impulsades per l'Ajuntament en matèria de patrimoni.
Donar a conèixer el nostre patrimoni als infants i joves amb la col·laboració dels centres educatius.
Reforç de la valorització del patrimoni material (arquitectònic, històric-artístic, documental), immaterial i natural del municipi a les escoles. Es preten treballar amb els centres educatius perquè incloguin en els projectes educatius la descoberta i coneixement del nostre patrimoni.
Potenciar la senyalització del nostre patrimoni
Aquesta acció consisteix en millorar la senyalització del patrimoni del municipi per tal de destacar els elements d'interès. Aquesta acció té com a objectiu principal donar a conèixer el nostre patrimoni als visitants i enfortir el coneixement i la consciència sobre el patrimoni local als veïns i veïnes de Santa Coloma fomentant un sentiment de pertinença i responsabilitat envers la seva preservació.
Santa Coloma Educa
Projecte Educatiu de Ciutat com a instrument per continuar avançant en el concepte de “poble que educa”. (8) 2027
10%Reformular i actualitzar el PEC
Actualitzarem el Projecte Educatiu de Ciutat.
Seguirem impulsant el Consell Municipal d'infants Educació
Impulsarem l'espai de participació on nens i nenes de 5è i 6è de primària, en representació dels seus companys i companyes, debaten i fan propostes per millorar el municipi des de la visió dels infants.
Dinamització de l’Espai Familiar i el Casalet que ofereix un espai de trobada de la petita infància i les famílies i crear, així, una xarxa col·lectiva en la criança
La dinamització de l’Espai Familiar i el Casalet consisteix en la creació i gestió d’un espai de trobada per a la petita infància i les seves famílies. Aquest espai ofereix activitats i recursos per fomentar la interacció, el suport mutu i l'aprenentatge compartit entre els participants. A més de proporcionar un entorn segur i acollidor per als infants, es pretén establir una xarxa col·lectiva on les famílies poden compartir experiències, consells i estratègies de criança. Així, es crea una comunitat sòlida i col·laborativa que contribueix al benestar i desenvolupament dels més petits i ofereix suport emocional i pràctic als pares i mares.
Treballar per l’eradicació del bullying en col·laboració amb els diferents centres educatius, entitats i institucions Educació
Treballarem amb l'objectiu principal d'eradicar el bullying mitjançant la cooperació i la coordinació entre tots els agents educatius per garantir un entorn escolar segur i respectuós per a tots els infants.
Seguirem insistint des de l'Ajuntament i donarem suport a les escoles per aconseguir que el Departament d’Educació doni compliment del decret d’inclusió a les nostres escoles.
Continuar insistint des de l'Ajuntament i donar suport a les escoles per aconseguir que el Departament d'Educació compleixi amb el decret d'inclusió a les nostres escoles implica una sèrie d'accions coordinades per garantir que tots els estudiants, independentment de les seves capacitats i condicions personals, tinguin accés a una educació de qualitat i inclusiva.
Continuar potenciant i ampliant el programa “Teixim educació” amb tallers i xerrades per a les famílies. Educació
Seguirem oferint tot un seguit de xerrades, activitats i tallers gratuïts sobre l'educació dels fills i filles en qualsevol dels seus cicles.
Seguirem impulsant els Espais de Debat Educatiu Educació
Seguir impulsant els espais de debat educatiu significa continuar promovent i organitzant trobades on professionals de l'educació, famílies, estudiants i altres membres de la comunitat educativa poden reunir-se per discutir temes rellevants del món educatiu.
Mantenir el Servei d'Educador/es de carrer en medi obert a través del Programa Escolta Jove de la Diputació de Barcelona #Joventut
És voluntat de l'equip de govern mantenir el servei d'educadors/es en Medi Obert que compta amb un equip de professionals format per dos educadors/es que treballen a peu de carrer principalment a la tarda, vespre i nit amb adolescents i joves d’entre 14 i 29 anys que tenen el seu punt de trobada i relació en diferents espais públics del poble posant especial èmfasi per arribar als grups d’adolescents i joves que no acostumen a visitar el CRJ Can Carletes i aquells que no fan ús d’altres equipaments i serveis municipals. També es treballarà amb alumnes de l’Institut Montpedrós. L’objectiu del treball en medi obert és apropar-se als diferents grups d’ado-lescents i joves, i crear relacions de confiança que permetin establir vin-cles entre els educadors i els joves. A partir d’aquesta coneixença, els edu-cadors escolten les seves necessitats i interessos, i els ofereixen informació, suport i orientació i els deriven, si cal, a altres serveis i equipaments que potser abans no coneixien. Aquest servei compta amb el finançamet del Programa Escolta Jove de la Diputació de Barcelona.
Millores en els equipaments educatius (4) 2024
26%Seguiment proper de les millores que el Departament d’Educació de la Generalitat ha de realitzar als diferents centres educatius. Educació
Aquesta acció implica una supervisió i seguiment detallats de les millores que el Departament d'Educació de la Generalitat té previstes o està implementant en els diversos centres educatius. Això pot incloure la revisió de plans i programes de millora, la monitorització del progrés en la implementació d'aquestes millores, i l'avaluació dels resultats obtinguts. També podria implicar reunions periòdiques amb responsables dels centres educatius per revisar els avanços, identificar possibles problemes i coordinar accions correctives si és necessari. En resum, aquesta acció busca assegurar que les millores planificades es portin a terme de manera efectiva i contribueixin al desenvolupament i millora dels centres educatius.
Ampliar els lligams amb els centres educatius (3) 2027
12%Promourem la visita dels centres educatius a l’Ajuntament per conèixer la feina que es fa des del consistori Educació
Acostar l'Ajuntament als nens i nenes del municipi per donar a conèixer el consistori i escoltar les seves peticions, suggeriments i millores és una oportunitat per continuar millorant el poble.
Seguirem potenciant el projecte "Joventut a l'institut" #Joventut
A través d'un enfocament col·laboratiu amb l'equip de joventut i l'Institut Montpedrós, es busca seguir impulsant el projecte "joventut a l'Institut" que té per objectius: apropar les polítiques adreçades als joves impulsades des de la Regidoria de Joventut així com identificar les necessitats i les preocupacions dels joves de l'institut i desenvolupar estratègies conjuntes per abordar-les de manera eficaç.
Donar suport a la Mostra de Treballs de Recerca de l’alumnat de Batxillerat en col·laboració amb l’Institut Montpedrós. Educació
Seguirem donant suport a la Mostra dels Treballs de recerca que es celebra cada any, per donar a conèixer la feina i l'esforç dels alumnes de batxillerat.
Ampliació de l'oferta educativa (2) 2025
0%L'educació sempre ha sigut una prioritat per l'equip de govern i calen noves oportunitats formatives al municipi per satisfer les necessitats dels i les joves. Disposem d'equipaments públics que podrien ubicar nous espais educatius i explorarem noves vies per tal de poder ampliar aquesta oferta.
Estudi de la viabilitat d’obertura d’un centre de formació professional i continuada a Can Julià amb l’acompanyament de l’INCASOL i els departaments corresponents de la Generalitat de Catalunya. Educació
De la mà de l'Incasòl sempre s'ha treballat en què hi podríem ubicar a la Masia de Can Julià, propietat de l'Incasòl. S'ha traslladat a la Generalitat de Catalunya la possibilitat de poder-hi ubicar un centre de formació professional, i continuarem treballant en aquesta opció o en d'altres que millorin l'oferta formativa al municipi.
Impuls a la formació permanent i accés a nivells de formació bàsica, buscant recursos per posar en marxa experiències de formació d’adults i programes de transició cap a la formació i l’èxit educatiu. Educació
Aquesta acció té com a objectiu fomentar la formació contínua i facilitar l'accés a nivells bàsics d'educació per a adults. Per aconseguir-ho, es busquen recursos per implementar experiències de formació d'adults i programes que facilitin la transició cap a la formació i l'èxit educatiu. Això pot incloure la creació de cursos, tallers o altres iniciatives formatives adaptades a les necessitats dels adults, especialment aquells que no han pogut accedir a una educació formal o que necessiten reforçar les seves habilitats bàsiques. Els programes de transició poden ajudar a integrar els adults en el sistema educatiu i proporcionar-los les eines i els recursos necessaris per tenir èxit en els seus estudis. En resum, aquesta acció busca promoure la igualtat d'oportunitats en l'educació i ajudar els adults a millorar les seves competències i capacitats.
Educació en el lleure (3) 2027
26%Seguir oferint un servei de casals d’estiu de qualitat per als nostres infants i joves donant suport a les entitats que els organitzen #Joventut
Donar suport a les entitats del municipi per a la planificació, organització i execució dels casals d'estiu els ofereixen una varietat d'activitats recreatives, educatives i esportives que permeten als nens i joves gaudir d'una experiència enriquidora durant les vacances estivals.
Seguirem oferint activitats i recursos als centres educatius i a les entitats d'educació en el lleure (Esplai, cau , casals...) perquè puguin treballar la sensibilització i l'educació per la igualtat, la coeducació i la corresponsabilitat.
Des de l'ajuntament treballarem la sensibilització, la coeducació i la corresponsabilitat en l'àmbit de la igualtat amb una mirada transversal en diversos espais, però tenint molt present que els més petits i petites són col·lectius molt importants per avançar cap a una societat més igualitària.
Potenciar el Centre Obert la Klau (reforç escolar, activitats de lleure,...) com a espai socieducatiu per al reforç escolar i activitats de lleure per a infants i joves.
Potenciarem el Centre Obert la Klau com un espai d'atenció sòcioeducativa que dóna suport, estimula i potencia l'estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i de lleure, i compensa les deficiències sòcioeducatives dels infants i adolescents atesos mitjançant el treball individualitzat, el grupal, el treball en xarxa i amb la comunitat. Volem contribuir al creixement integral dels nostres infants i joves, proporcionant-los les eines necessàries per al seu èxit acadèmic i personal, així com fomentar la seva participació activa en el nostre municipi.
L'esport com a factor de salut
Mantenir l’aposta per un envelliment actiu (2) 2027
19%Programa de Grans Actius (programa d’activitat física)
Des de la Regidoria d'Esports hem desenvolupat el programa "Grans Actius" adreçat a la Gent Gran del nostre municipi. L'objectiu és potenciar i donar a conèixer els beneficis físics, psicològics i socials que comporta la pràctica d'activitat física, en tots els aspectes relacionats amb la salut i la qualitat de vida de les persones majors de 60 anys. La pràctica regular d'activitat física us reportarà importants beneficis per a la vostra salut: no us cansareu tant, millorarà la vostra funció respiratòria i estareu més àgils. També millorareu la vostra autoestima, estareu més alegres i positius i us ajudarà a mantenir la memòria i a dormir millor. Sense oblidar que trobareu un lloc de relació on fareu amics i amigues i estareu més acompanyats.
Programa Activa’t bellugant el cos i la ment.
Continuar promovent les activitats del programa "Activa't bellugant el cos i la ment" proporcionant així a través de l' activitat física un bon ambient, motivació i hàbits saludables adaptats a diferents necessitats individuals de la gent gran fomentant d'aquesta manera un benestar integral.
Foment de l'Esport (5) 2027
22%Mantenir el suport i col·laboració en l’organització del Cirera Trail organitzat pels AE Amics de la Muntanya.
Donarem suport a l'entitat a nivell organitzatiu i de contractació de serveis imprescindibles per poder realitzar l'esdeveniment i mantenir així la qualitat de la cursa
Organització del Cros Popular 11 de setembre com una cursa festiva del municipi que fomenta l’esport de persones de totes les edats i capacitats.
Seguirem impulsant el Cros Popular de l'11 de Setembre, obert a persones de diferents edats i nivells. I així seguir amb la promoció de la salut i l'activitat física.
Celebrar anualment la Diada de l’Esport per fer un reconeixement als i les esportistes locals.
Seguirem promocionant la Diada de l'Esport com un dia per celebrar i promoure l'activitat física, l'esport i els seus valors en la societat.
Gestió d'espais esportius (8) 2027
42%Substitució del terra tècnic del pavelló
Millorarem el paviment del pavelló esportiu municipal, per poder garantir unes millors condicions per a les esportistes del municipi.
Potenciar la xarxa de de camins rurals per potenciar l'esport lliure, de lleure i d'entrenament.
Seguirem potenciant la xarxa de camins rurals, per a promoure el benestar de la població.
Redactar un estudi de necessitats sobre les instal·lacions esportives
Redactar un estudi de necessitats sobre les instal·lacions esportives implica una sèrie de passos metòdics i analítics amb l'objectiu de comprendre millor les necessitats i les mancances actuals de les instal·lacions esportives existents.
Complementarem la nova zona esportiva del costat del camp de futbol amb xarxes perimetrals i nous elements esportius de baix cost com tennis taula, taula d’escacs, etc.
Seguirem potenciant l'espai d'oci a l'aire lliure del costat del camp de futbol i així millorar l'oferta de joc.
Disposar de piscina d'estiu a preus assequibles
Amb les onades de calor que s'estan patint per l'emergència climàtica cal disposar d'una piscina a l'estiu amb preus assequibles per a tota la població.
Estudi de viabilitat tendals a les grades del camp de futbol
Les entitats esportives usuàries del camp de futbol han sol·licitat la instal·lació de tendals a les grades, i es realitzarà un estudi d'ombres per valorar la viabilitat d'aquest projecte.
Seguirem treballant per optimitzar l’ús dels espais esportius per part de les entitats i abonats del pavelló.
Gràcies a diferents eines, analitzarem la forma més eficient d'organitzar els espais per arribar a la major part de la ciutadania possible
Habilitar un espai com a sala d'entitats al pavelló
Les entitats necessiten disposar d'espais al pavelló per tal de poder dur a terme la seva activitat i es fa necessari disposar d'una sala per a elles.
Ètica i beneficis de l'esport (3) 2027
21%Foment de les pràctiques que suposen una bona salut nutricional
Promourem pràctiques que contribueixin a una bona salut i benestar general. Fomentant aquestes pràctiques ajudarem a la prevenció i la millora de patologies ja diagnosticades. Accions previstes dintre del PLA LOCAL DE SALUT
Facilitar a les entitats esportives la incorporació de les pràctiques reforcin les campanyes dels valors i del joc net a l'esport.
Construïr amb les entitats unes bones pràctiques per generar bons hàbits dins i fora del terreny de joc
Seguir donant suport tècnic, logístic i econòmic a les entitats esportives del municipi.
Aportarem el suport organitzatiu necessàri a les entitats per que puguin desenvolupar les activitats proposades per la ciutadania
Col·lectius actius, garantia de futur
Fomentar l'envelliment actiu (7) 2027
33%Seguirem donant suport i recolzament a les associacions de la Gent Gran de Santa Coloma i de la Colònia Güell.
Seguir donant suport ambdues associacions de manera activa, ja sigui fomentant la participació, el voluntariat, les subvencions i cooperant per augmentar les activitats per millorar la qualitat de vida de la gent gran coneixent les seves necessitats.
Afavorir l'aprenentatge de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (CTIC) a través de cursos, tallers i formacions.
Promoure l'aprenentatge de les noves tecnologies és fonamental en l'actualitat per evitar la bretxa digital en les persones grans. Treballar per organitzar cursos, tallers adaptats als diferents nivells
Mantenir "Savieses"
Projecte municipal on es gaudeix de xerrades i exposicions de la gent gran per donar a conèixer les seves experiències i anècdotes de la seva vida al municipi. Visibilitzar a les dones com a motor comunitari de la època.
Impulsar l'activitat d'escriptura creativa a la gent gran
Impulsarem l'escriptura creativa amb l'objectiu de fomentar la lectura, el desenvolupament de la creativitat i l'ús de la imaginació mitjançant l'escriptura.
Fer créixer l'activitat de "Primavera literària"
Continuar impulsant aquesta activitat per augmentar la visibilitat, fomentant així la participació de la gent gran. Fer de l'acte un programa atractiu on generi una activitat gratificant per totes les participants amb l'impacte literari desitjat.
Implementació dels pressupostos participatius per a la gent gran: “La pasta Sènior”.
Implementar pressupostos participatius per a la gent gran, d'aquesta manera donar veu a les seves necessitats i que els seus interessos siguin adequadament representats i atesos.
Mantenir l’edició de la revista Vitals elaborada per la Gent Gran del municipi.
Mantenir l'edició de la revista Vitals elaborada per la Gent Gran és una tasca important i valuosa. Seguir mantenint l' enfocament col·laboratiu de totes per assegurar-ne la continuïtat i l'èxit que actualment té.
Desplegament del Pla local de Joventut 2020-2025. (11) 2025
27%El Ple municipal celebrat el 23/7/2020 va aprovar, amb el vot favorable de tots els grups, el Pla Local de Joventut 2020-2025. El Pla Local de Joventut és una eina de consens al voltant del qual s'estructuren les polítiques de joventut municipals, convertint-se en el marc de referència per definir, impulsar i coordinar les actuacions en aquells àmbits que afecten i afectaran la població jove del municipi durant el transcurs d'aquest període 2020-2025. Més informació a: https://www.santacolomadecervello.cat/ajuntament/plans-campanyes-i-programes/pla-local-de-joventut-2020-2025.html
Avaluació del Pla Local de Joventut 2020-25 #Joventut
Es proposa fer una avaluació anual del Pla Local per conèixer la seva execució i compliment.
Seguir potenciant el Centre de Recursos Juvenils de Can Carletes #Joventut
El Centre de Recursos Juvenils Can Carletes és la seu de la Regidoria de Joventut i l'equipament principal per als joves del municipi. A l'equipament es vol mantenir i ampliar, si escau, els serveis que s'ofereixen com el Punt d'Informació Juvenil, continuar oferint una programació atractiva de formació i oci pel jovent, així com la dinamització dels espais.
Continuar amb la política de suport a les associacions de joves #Joventut
Donar suport tècnic, econòmic i logístic a les tres entitats juvenils del municipi i afavorir les iniciatives dels col·lectius juvenils.
Realitzar activitats i/o projectes intergeneracionals entre els col·lectius de la gent gran i la gent jove per fomentar la interrelació i la comunicació. #Joventut
Des de la Regidoria de Joventut i Gent Gran, es volen organitzar activitats i/o projectes que reuneixin tant a la gent gran com a la gent jove amb l'objectiu de fomentar la interrelació i la comunicació entre els dos grups. A través d'aquestes interaccions, es busca crear un espai on les dues generacions puguin compartir experiències, coneixements i perspectives, contribuint a fer de Santa Coloma un poble més cohesionat.
Foment de la participació dels i les joves en la vida associativa del poble. #Joventut
Volem que els i les joves del municipi coneguin i participin de les entitats del municipi amb una doble finalitat: proporcionar experiències socioeducatives al nostre jovent i garantir el relleu generacional de les entitats.
Seguir impulsant la Pasta Jove - els pressupostos participatius per a joves de 14 a 29 anys-. #Joventut
L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló va posar en marxa l'any 2022 els pressupostos participatius dirigit exclusivament a persones d’entre 14 i 29 anys. Els i les joves proposen i decideixen cada any en quines activitats volen destinar els 10.000€ del pressupost municipal d’activitats de la Regidoria de Joventut.
Executar les propostes d'inversió en l’espai públic votades pels joves en la Pasta Jove 2023 #Joventut
En la edició de La Pasta Jove 2023 es van triar les següents propostes d'inversió: 1. Millora de la il·luminació en diversos punts del municipi, amb un pressupost de 6.000 euros 2. Redistribució de la pista esportiva de Can Lluc per a poder jugar-hi en paral·lel diverses modalitats esportives sense molestar-se, amb també 6.000 euros de pressupost.
Continuarem impulsant l’aula d’estudi per a joves a la Biblioteca Pilarin Bayés tot adaptant-la a la necessitat del nostre jovent. #Joventut
L'Aula d'Estudi Nocturna és un servei impulsat per la regidoria de Joventut per tal que els i les joves puguin disposar de l'espai de la biblioteca fora de l'horari habitual d'obertura de la Biblioteca Pilarin Bayés. Des de l'equip de govern es vol donar continuïtat a aquest servei que posa a l'abast del jovent tot un seguit de recursos per estudiar durant les èpoques d'exàmens. L'aula disposa d'un monitor/a, que és l'encarregat/ada de posar a l'abast dels usuaris la informació que es consideri d'utilitat i de crear les condicions d'estudi adequades. A més, els i les joves hi trobaran tot un seguit de recursos per a la seva formació, com documents de referència i consulta, connexió de wifi per als ordinadors portàtils, ordinador fix i connexió a internet.
Seguirem impulsant les “Som-hi Nights” (programa d’oci nocturn alternatiu i saludable). #Joventut
Des de l'Ajuntament voelm donar continuitat al programa d’oci nocturn alternatiu (les Som-hi Nights) que consisteix en posar en marxa un conjunt d’activitats que es realitzen les nits de divendres i dissabtes dels mesos de juny, juliol i setembre amb l’objectiu d’oferir alternatives d’oci per transformar la realitat del jovent sobretot en termes d’oci saludable i socialització.
Seguirem oferint zones d’art per a projectes artístics i reivindicatius que embelleixin el nostre poble. #Joventut
Des de l'Ajuntament volem mantenir la disponibilitat d'espais dedicats a l'art, tant en espais públics com en equipaments i mobiliari urbà, per a la realització de projectes artístics i reivindicatius dels i les joves del municipi. L'objectiu és fomentar la creació i l'expressió artística, així com proporcionar un canal per a la difusió de missatges i causes socials a través de l'art. Amb aquesta iniciativa, es pretén enriquir l'entorn urbà amb intervencions artístiques que contribueixin a embellir el nostre poble i alhora promoure la reflexió i el diàleg ciutadà sobre qüestions rellevants que ens afecten com a societat.
Creació del Consell Local de Joves #Joventut
A Santa Coloma de Cervelló volem estudiar la viabilitat de crear un Consell Local de Joves. El Consell ha de ser és un òrgan de consulta, informació i participació democràtica destinat als joves de la ciutat i les seves associacions. Algunes de les funcions del Consell haurien d'incloure l'anàlisi i debat de les polítiques de joventut, la presentació de propostes i col·laboració en temes que afecten especialment els i les joves del municipi, el foment de l'associacionisme juvenil i la promoció de la col·laboració entre les entitats que treballen en temes de joventut.
Redacció i aprovació del nou Pla Local de Joventut 2026-2031 (0) 2026
0%Elaborar i aprovar el nou Pla Local de Joventut 2026 - 2031. El Pla Local és una eina de consens al voltant del qual s'estructuren les polítiques de joventut municipals, convertint-se en el marc de referència per definir, impulsar i coordinar les actuacions en aquells àmbits que afecten i afectaran la població jove del municipi durant el transcurs d'aquest període 2026-2031.
Ciutadania activa en la política pública
Processos participatius per a donar veu a la ciutadania (4) 2027
26%Utilització de la plataforma "Decidim la Santa Coloma que volem" per a la convocatòria de processos participatius participació
La plataforma "Decidim la Santa Coloma que volem" és un portal que vehicula en un sol espai els diferents processos de participació que l'Ajuntament fa al municipi. Permet a la ciutadania estar al dia de les convocatòries i fer un seguiment de les diferents fases de cada procés, garantint la transparència dels resultats. A més, també és un espai on podrem mostrar informació sobre els diferents òrgans de participació del municipi.
Garantia i millora de la resposta municipal a queixes, suggeriments i propostes ciutadanes
Hem de garantir la comunicació amb la ciutadania per tal de poder donar resposta a les necessitats i possibles queixes en els diferents àmbits i també escoltar propostes de millora i suggeriments pel bé comú.
Continuació de la iniciativa "Govern als Barris"
L'equip de govern volem mantenir les trobades als diferents nuclis del municipi i fer trobades amb veïns i veïnes per escoltar les inquietuds, així com informar i donar a conèixer accions que es duran a terme en els diferents racons del territori.
Impuls i garantia dels processos de participació en el nou desenvolupament urbanístic de l'entorn de la Colònia Güell
Els processos de participació per dur a terme millores i desenvolupaments urbanístics en els municipis són de gran importància perquè cal escoltar als veïns i veïnes a situar les prioritats i són els màxims coneixedors de l'entorn i de les seves necessitats pel bé comú. Actualment seguim treballant en el marc del Consorci de l'entorn de la Colònia Güell per repensar els panejaments vigents i aprovats a l'entorn de la Colònia Güell que no satisfan les necessitats dels veïns i veïnes. Com ja venim fent, l'impuls de la participació ciutadana serà cabdal.
Enfortiment dels Consells Sectorials de Participació (1) 2024
0%Revisió dels consells sectorials existents
Els consells sectorials són espais de participació per debatre i compartir especificitats de cadascun dels sectors i àmbits que afecten el nostre poble. Alguns d'ells estan en ple funcionament i d'altres cal revisar-los per actualitzar-ne el funcionament i incorporar nous agents.
Santa Coloma comunica
Transparència i dades obertes (6) 2025
37%Intensificació de l'acompliment de la Llei de Transparència , fent més comprensiva la informació a la ciutadania transparència
Facilitar la comprensió de la informació pública a la ciutadania és un objectiu per apropar les persones a l'administració pública de manera que sigui més fàcil d'entendre tot allò que es du a terme. Sovint no és fàcil d'entendre i l'objectiu és ser mostrar dades més aclaridores donant compliment a la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.
Obtenció del segell "Infoparticipa" a la qualitat i la transparència en la comunicació pública a la web municipal transparència
El Segell Infoparticipa és una certificació que reconeix les bones pràctiques que es posen de manifest als portals web de les administracions públiques de Catalunya, i adquirim el compromís de treballar per esdevenir més transparents i millorar la comunicació per assolir-ne un major compliment en relació amb les avaluacions de l'infoparticipa.
Obertura d'un servei de petició en línia de reunions amb l'Alcaldia
L'equip de govern és proper i vol escoltar als veïns i veïnes i amb aquest servei es pretén facilitar els tràmits per demanar reunions i així resoldre inquietuds i escoltar de primera mà el que succeeix al municipi.
Finalització de la implementació de la carta de serveis municipals
Les cartes de serveis són documents públics a través dels quals les organitzacions informem a la ciutadania i a les persones usuàries sobre els serveis externs que es presten, els compromisos de qualitat que s'assumeixen en la seva prestació, així com els drets, deures i forma de participació que tenen en relació amb aquests. Les cartes de serveis són eines de gestió, de millora contínua i de rendició de comptes, ja que tenen la finalitat de millorar la prestació dels serveis externs, establir estàndards de qualitat, comunicar el què fem, com ho fem i establir un diàleg amb les persones usuàries.
Actualització permanent de l'agenda pública dels càrrecs electes
Els càrrecs electes volem compartir l'agenda pública per donar visibilitat a les diferents trobades, reunions i espais on participem per defensar els interessos del nostre municipi.
Xarxes socials i informació municipal (5) 2025
11%Implantació d'Instagram per comunicar informació a la població jove
La població més jove fa servir xarxes socials que actualment el consistori no fa servir, i per tal d'acostar-nos i fer visible la informació a aquest col·lectiu volem crear el compte d'instagram municipal.
Implantació d'un nou canal de Whatsapp
De la mateixa forma que l'Ajuntament ja disposa d'un canal de Telegram, volem habilitar el mateix canal de comunicació a la plataforma de Whatsapp.
Actualització de la pàgina web municipal per a fer-la més moderna i inclusiva, millorar la informació proporcionada i la gestió dels tràmits digitals
Pensem que la pàgina web de l'Ajuntament ha de ser fàcil i entenedora per tal de comunicar i informar de manera clara tota la informació necessària. Sovint costa trobar la informació que la ciutadania necessita i volem que aquesta sigui més moderna i inclusiva.
Consolidació de l'App municipal com a mitjà de comunicació i informació municipal
L'App municipal és una eina molt útil de comunicació i cal donar-li un ús més ampli. A més, permet que la ciutadania faci incidències que posen de manifest necessitats o incidències al poble podent donar resposta de forma més ràpida a intervencions per part del consistori.
Suport a les iniciatives i propostes de mitjans de comunicació i radiodifusió del municipi
Els mitjans de comunicació transmeten coneixement i entreteniment i per aquest motiu donarem suport a les iniciatives de caràcter voluntari que puguin sorgir.
Accés electrònic de la ciutadania a l'administració (2) 2027
2%Continuació en el desplegament de l'administració digital més eficient i propera
El desplegament de l'administració digital és d'obligat compliment per a les administracions públiques i cal anar-la fent eficient i propera a les persones, amb major atenció a totes aquelles no tan familiaritzades amb aquestes noves tecnologies.
Facilitació de la comunicació i tramitació de la gent gran amb l’Ajuntament.
Facilitar la comunicació i tramitació de la gent gran amb l'Ajuntament és important per assegurar que el col·lectiu de gent gran tingui accés als serveis i recursos necessaris de manera eficient i inclusiva.
Incrementar l'eficiència i l'eficàcia a l'Ajuntament
Millores organitzatives (2) 2026
0%Implantació d'un reglament intern de bones pràctiques
Aquest reglament ha de permetre millorar el dia a dia de l'organització i ser més eficients en el servei públic.
Formació especialitzada a l'OAC
La formació especialitzada a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) és fonamental per garantir un servei eficient, de qualitat i orientat a les necessitats dels ciutadans. Es clau per millorar la qualitat del servei, incrementar la satisfacció dels usuaris i contribuir a una gestió més eficient i transparent de les consultes i tràmits. Formació en atenció al client: És important proporcionar al personal de l'OAC habilitats i tècniques de comunicació efectiva, gestió de conflictes, empatia i resolució de problemes per oferir una atenció personalitzada i de qualitat als ciutadans. Coneixement dels serveis municipals: El personal de l'OAC ha de tenir un coneixement ampli i actualitzat dels serveis municipals disponibles per poder informar adequadament els veïns i veïnes i canalitzar les seves consultes i tràmits de manera eficient. Formació en normativa i procediments: És essencial que el personal de l'OAC conegui a fons la normativa municipal, els procediments administratius i els tràmits que es poden realitzar a l'oficina per poder assessorar correctament els veïns i veïnes. Gestió de la informació: Capacitar al personal en la gestió eficient de la informació, tant en format físic com digital, per garantir la confidencialitat, seguretat i accessibilitat de les dades dels veïns i veïnes. Actualització tecnològica: Proporcionar formació en l'ús d'eines tecnològiques i sistemes informàtics que facilitin la gestió dels tràmits administratius i millorin l'eficiència del servei d'atenció al ciutadà.
La cultura senyal d'identitat
Equipaments al servei de la cultura (10) 2026
23%Estudi per a incrementar l'aforament del pavelló per donar cabuda a activitats socioculturals extraordinàries
Amb aquest estudi tenim l'objectiu de valorar si és viable incrementar l'aforament del pavelló municipal per poder celebrar actes que requereixen d'un espai ampli en cas de pluja o en èpoques de major fred. Mitjançant aquesta anàlisi es determinarà quines són les actuacions prèvies a fer per poder garantir la seguretat en la realització d'aquests actes.
Estudi per donar sortida a les necessitats de l'Ateneu Unió
Treballarem per donar sortida a les necessitats de l’Ateneu Unió: Millores d’accessibilitat els lavabos, renovació caixa escènica, etc. per adecuar-ho a les necessitats i normativa actual
Estudi de viabilitat d'obrir la Biblioteca Pilarín Bayés durant el mes d'agost
Estudiarem l'obertura de la biblioteca Pilarín Bayes durant el periode d'agost per poguer disposar del seu servei així com disposar d'un refugi climatic derivat de les onades de calor
Aprovació del Reglament d'ús del pati de Sant Lluís i posada a disposició de la ciutadania
Treballar per aprovar el reglament d'us del pati de Sant Lluis per pode posar-lo a disposició de tota la ciutadania del municipi per al seu gaudi. Per aixó cal definir el seu model de gestió, així com els horaris d'ús de la seva disponibilitat i l'avaluació de costos per establir una preu public.
Estudi de viabilitat d'instal·lació de punts de llum permanents en espais públics on es celebren actes
La instal·lació de punts provisionals durant la celebració d'esdeveniments té un cost elevat per l'ajuntament, i volem estudiar la viabilitat d'anar substituint aquests punts per quadres fixes analitzant el cost de manteniment d'aquests i la seva amortització.
Adequació i ampliació de la sala Isabel Clara- Simó
Adequació i ampliació de la sala Isabel Clara- Simó
Reobertura de l'equipament Societat Recreativa fruit del conveni signat amb l'Entitat
La Societat Recreativa és una entitat històrica del municipi on s'hi acullen molts actes i activitats diverses per part de la mateixa entitat, d'altres entitats o del mateix Ajuntament. Fruit del conveni signat amb l'entitat properament s'ha de dur a terme la reobertura amb les diferents inversions que restaven pendents per tal de tenir un edifici amb totes les garanties que requereix un espai amb concurrència pública. L'Ajuntament està fent un seguiment de les diverses actucions que l'entitat ha de realitzar mitjançant un comissió amb reunions periòdiques.
Bateig de "La Masieta" com a Espai de Cultura Popular Maria Dolors Pueyo
En data 20/02/22 a la inauguració de l’Espai de Cultura Popular La Masieta, les entitats de cultura popular van reivindicar la figura de Maria Dolors Pueyo, primera dona alcaldessa del municipi i una persona entregada a protegir i potenciar la cultura local i fent constar que la finalitat inicial de la Masieta, a proposta d’ella era aplegar la imatgeria festiva del municipi, proposant rebatejar el nou espai amb el seu nom per a retre-li un sentit homenatge.
Potenciació de l'Espai de Cultura Popular Maria Dolors Pueyo com a punt de difusió de la imatgeria del seguici festiu de Santa Coloma
La potenciació de l'Espai de Cultura Popular Maria Dolors Pueyo com a punt de difusió de la imatgeria del seguici festiu de Santa Coloma és una iniciativa molt interessant per promoure i preservar el patrimoni cultural i les tradicions culturals i festives de la ciutat. Aquest espai convertit en un centre d'interpretació del seguici festiu, on es mostrin les diferents figures i elements que formen part d'aquesta celebració tan arrelada a Santa Coloma. A més, es podrien organitzar exposicions temporals amb fotografies, vestits i altres objectes relacionats amb el seguici festiu, per tal de donar a conèixer la seva història i significat. Així mateix, es podrien realitzar activitats educatives i divulgatives per a tots els públics. D'aquesta manera, l'Espai de Cultura Popular Maria Dolors Pueyo es convertiria en un punt de referència per als veïns i veïnes i visitants interessats en conèixer i gaudir de la riquesa cultural i festiva de Santa Coloma.
Estudi per a disposar de lavabos fixos públics a la plaça de les Vinyes i a la Colònia Güell per la realització d'esdeveniments amb afluència de persones.
Treballarem i estudiarem amb la finalitat de disposar de lavabos fixes públics a la Plaça de les Vinyes i a la Colònia Güell, establint criteris com l'estalvi del lloguer de cabines sanitàries en actes puntuals, us i horaris dels lavabos publics per tota la població i disseny dels mateixos per establir un espai segur i higienic.
Programació d'una cultura activa (6) 2027
0%Adhesió al Programa.CAT de la Generalitat de Catalunya per a disposar d'un Espai Escènic Musical amb programació estable
l'Adhesió al Programa.cat de la Generalitat de Catalunya ens permetrà disposar d'un espai escenic musical amb una programació estable en els equipaments culturals així com amb la col.laboració dels teatres de l'Ateneu de la Colonia Güell i la Societat Recrativa. Ens permetrà obtindre una serie de recursos i recolzament a la promoció i difusió d'events culturals i la possibilitat de formar part d'una xarxa d'espais escenics reconeguts, oportunitats de col.laboració amb altres actors del sector cultural y poder rebre financament o subvencions d'altres administracions per projectes especifics.
Disseny d'una programació cultural pròpia d'activitats destinada als Centres Culturals Polivalents i altres equipaments municipals
Estudi de la viabilitat de dissenyar una programació cultural pròpia d'activitats culturals que tingui lloc de forma alterna en els dos Centres Culturals Polivalents (Can Baruta i Sant Lluís).
Impuls de l'enregistrament de les cançons del seguici festiu local composades per artistes locals
Amb la finalitat de preservar el patrimoni cultural del nostre municipi, enregistrarem les principals musiques composades per artistes locals, de les cançons de les entitats culturals participants en el seguici festiu.
Impuls i foment de les Festes tradicionals del municipi
L'impuls i foment de les festes tradicionals del municipi és una iniciativa molt important per preservar i enriquir la cultura local i el seu patrimoni, així com per fomentar la participació ciutadana i dinamitzar la vida social de la comunitat i afavorir el sentit d'identitat col·lectiva i el vincle emocional amb el territori. Per impulsar aquestes festes tradicionals es poden dur a terme diverses accions, com ara: Recuperació i manteniment de les tradicions: Identificar les festes tradicionals més representatives del municipi i treballar en la seva recuperació, difusió i promoció. Programació d'activitats: Treballar una programació variada d'activitats relacionades amb les festes tradicionals de la mà de les entitats culturals. Involucrament de la comunitat: Fomentar la participació activa dels veïns i veïnes en l'organització i celebració de les festes tradicionals animant-los a mantenir vives les tradicions. Col·laboració amb entitats locals: Treballar amb les entitats culturals, associacions de veïns i altres organitzacions locals per potenciar les festes tradicionals i enriquir-ne la programació amb propostes diverses.
Mantenir i potenciar el Cicle de Concerts a la Cripta
Per mantenir i potenciar el Cicle de Concerts a la Cripta, es important tenir en compte diversos aspectes: Programació variada i de qualitat: cal seleccionar artistes i grups musicals de renom i amb un gran potencial artístic per atraure públic i garantir l'èxit del cicle de concerts. Promoció i difusió de l'esdeveniment: és imprescindible fer una bona campanya de màrqueting i comunicació per atraure l'atenció del públic i aconseguir una alta assistència als concerts. Utilitzarem les xarxes socials, els mitjans de comunicació locals i altres plataformes per difondre la informació sobre els concerts. Col·laboracions amb altres entitats i organitzacions: establir aliances amb altres espais culturals, organitzacions i empreses del sector musical pot ser clau per ampliar la visibilitat del cicle de concerts i generar sinèrgies positives. Manteniment i millora de les instal·lacions: assegurar-se que la Cripta disposi de les condicions òptimes per a la realització dels concerts, tant en termes d'equipament tècnic com de comoditat per al públic assistent. Col·laboració amb músics locals i emergents: donar suport als talents locals i emergents pot ser una manera de diversificar la programació del cicle de concerts i donar a conèixer a nous artistes al públic. En resum, per mantenir i potenciar el Cicle de Concerts a la Cripta, és necessari treballar en una programació variada i de qualitat, promoure adequadament els esdeveniments, establir col·laboracions estratègiques i millorar les instal·lacions per oferir una experiència única al públic assistent.
Adhesió al projecte CICLE GAUDÍ (Circuit Estable de Cinema Català)
El projecte CICLE GAUDÍ te com objectiu promoure i difondre el cinema en català a través d'un circuit estable de projeccions. Unir-nos al Cicle Gaudí ens permetrà impulsar la projecció de cinema en català a les sales del Ateneu Unió i la Societat Recreativa
Incidint en la cultura de la col·laboració (2) 2023
0%Posada en marxa d'un servei d'acompanyament a les entitats per assessorar-les i ajudar-les en la tramitació administativa
La posada en marxa d'un servei d'acompanyament a les entitats per assessorar-les i ajudar-les en la tramitació administrativa amb la finalitat de facilitar la gestió de les entitats sense ànim de lucre. Aquest servei podria incloure diferents tipus d'assessorament, com ara la preparació de la documentació necessària per a la constitució de l'entitat, assessorament per a l'obtenció de subvencions i ajudes públiques, i ajuda en la gestió de les obligacions fiscals. En general, en tot allò relacionat amb la gestió administrativa de l'entitat. Les entitats podrien tenir un suport expert que els ajudi a complir amb totes les seves obligacions legals i administratives de manera eficient i efectiva.
Coordinació de l'agenda d'activitats entre Ajuntament i entitats
Les entitats son una peça clau en l'agenda d'activittas del nostre municipi. Per tant volem coordinar l'agenda d'activitats per que tothom hi tingui cabuda i estigui el calendari el mes coordinat i organitzat possible.
Recolzament i suport a les entitats culturals (7) 2027
18%Adquisició de material comunitari i cessió d'ús de les entitats en l'organització d'activitats
La inversió en material comunitari (taules, cadires, carpes, equips de só, ...) es important per portar a terme les activitats propies així com per ajudar i impulsar a les entitats en la seva activitat, es per aixó que hem de mantenir i invertir en material d'aquest tipus
Continuar amb el suport tècnic, logístic i econòmic a les entitats del municipi
Les entitats culturals del municipi son un element clau en la promoció i conservació del patrimoni ciultural i el cicle festiu del nostre municipi. Es per aixó que hem de dotar del suport tecnic, logistic i economic suficient per recolzar a les entitats del nostre municipi.
Cerca de nous espais d'emmagatzematge per al material de les entitats
Cercar espais del municipi en nuclis centrics on es realitzen habitualment activitat d'entitats amb la finalitat d'emmagatzemar material de les entitats culturals per a la realització de les tasques relacionades amb la seva activitat
Habilitació d'un espai per a les carrosses de Reis de la Colònia Güell
La Comissió de reis de la Colònia Güell ha mostrat la necessitat d'un espai on guardar les carrosses dels Reis que també els permeti fer-hi els treballs previs a la nit més màgica de l'any.
Celebració anual del dia de les Entitats, en reconeixement a la seva tasca
Aportant un gran valor al nostre patrimoni cultural i associatiu del nostre municipi, les entitats son el motor del teixit cultural i un element clau en la cohesió entre veins i veines del nostre poble. Es per aixó que celebrarem anualment el dia de les Entitats, amb un acte de reconeixement per la seva tasca.
Tallers de formació per als voluntaris de les entitats que contribueixen al seu desenvolupament
La realització de tallers de formació per als voluntaris de les entitats que contribueixen al desenvolupament de la ciutat és una iniciativa molt valuosa per millorar les capacitats i habilitats dels membres de les entitats i, en definitiva, augmentar l'impacte positiu de les accions que realitzen. Aquests tallers han d'abordar temes com la gestió de projectes, la captació de fons, manipulació d'aliments, igualtat i oci nocturn, ... , entre altres àmbits rellevants per al bon funcionament de les entitats i el seu impacte en el nostre municipi.
Convocatòria de subvencions destinades a les entitats
Anualment realitzem la convocatoria de subvencions de concurrencia competitiva destinades a donar suport a activitats culturals organitzades per les entitats culturals del nostre municipi
Pla d'usos i de gestió dels equipaments. (6) 2027
16%L’Ajuntament va encarregar l’elaboració d'un Pla d’usos dels equipaments culturals, socials i educatius per tal de conèixer les necessitats infraestructurals de les pràctiques culturals actuals, quines poden ser en el futur, quins serien els espais culturals necessaris per ubicar-les i quins serien els usos de cadascun. A més de la proposta de pla d’usos també es vol disposar d’un pla de gestió que defineixi les tasques i el calendari d’aplicació. Aquest document ha d'esdevenir la guia per afrontar els usos i la gestió dels equipaments dels propers anys.
Aposta per Can Baruta i Sant Lluís com a Centres Culturals Polivalents
Els Centres Culturals Polivalents són equipaments socioculturals que tenen com a missió la dinamització cultural del territori, la qual es pot concretar en les següents línies de treball: - Acollir i donar suport a les iniciatives dels agents culturals, socials i educatius de la comunitat territorial. - Oferir una programació pròpia d’activitats culturals de formació, creació i difusió que cobreixi les necessitats bàsiques dels ciutadans. - Participar en el cicle festiu de la comunitat territorial.
Reobertura de la Biblioteca Joaquim Folguera
La reobertura de la Biblioteca Joaquim Folguera representa una oportunitat única per enfortir el teixit cultural i educatiu del municipi i convertir-la en un referent cultural per a tota la comunitat. Seguint el Pla d'usos i de gestió dels equipaments culturals, educatius i socials, s'han de gestionar per part de la Biblioteca Pilarín Bayés, activitats relacionades amb el foment de la lectura així com definir altres usos de cessió cap a entitats del municipi.
Aprovació del Pla d'usos d'equipaments
Establir el procés mitjançant el que s'establiran les normes i directrius per a la gestió i utilització dels equipaments municipals. En el Pla d'usos s'establirà com utilitzar els espais, els recursos i serveis disponibles en els equipaments amb l'objectiu d'optimitzar el seu funcionament i garantir-ne el ús adequat. Una vegada elaborat el Pla d'usos, s'han de posar en marxa les mesures i accions contemplades per la seva correcta execució.
Rehabilitació i reforma de la Masia de Can Roc
Redactarem un projecte que plantegi l'encaix entre dues activitats diferenciades. Per una banda, es transformarà l'actual masia per tal d'acollir en alguns dels seus espais una casa museu testimoni del passat agrícola del municipi i, per l'altra, contindrà un ús terciari a determinar en el present projecte. Aquest projecte ens ha de permetre presentar-nos a subencions per aconseguir finançament per rehabilitar l'edifici. La Masia de Can Roc és un edifici catalogat com a BCIL (Bé d'Interès Local) en el que ja s'ha fet una rehabilitació parcial (anys 2022 i 2023) per assegurar-ne l'estructura i evitar-ne el deteriorament actuant en coberta i forjats.
Rehabilitació i reforma de les Escoles Modernistes
Realitzarem uns estudis previs per analitzar la diversitat d'usos a les Escoles Modernistes de la Colònia Güell. L'avantprojecte que analitzarà les diferents possibilitats dels edificis considerant, primordialment, un futur ús educatiu. Tanmateix, es buscarà que l'edifici mantingui activitats socioculturals de la Colònia Güell. Aquest projecte ens ha de permetre presentar-nos a subvencions per aconseguir finançament per rehabilitar l'edifici. Les Escoles Modernistes és un edifici catalogat com a BCIL (Bé d'Interès Local) en el que ja s'ha fet una rehabilitació parcial (any 2019) per assegurar-ne l'estructura i evitar-ne el deteriorament gràcies a una subvenció del Departament de Cultura.
Fase final d'implementació de panys electrònics als equipaments municipals
Els panys electrònics es van començar a instal·lar la passada legislatura, i permeten que amb una única clau es pugui accedir a més d'un edifici o espai municipal, així com programar horaris d'accés, fet que millora i facilita la cessió de claus a entitats i d'altres. En el cas de la brigada municipal o la Policia Local, amb una única clau poden accedir en cas d'urgència a qualsevol espai guanyant rapidesa i no havent de disposar d'una gran quantitat de claus.