Un poble feminista, divers i igualitariSanta Coloma de Cervelló sempre ha estat un municipi que reivindica i defensa la igualtat i la diversitat. Cal continuar treballant per fer desaparèixer tota classe de desigualtats i acabar amb les violències de gènere, i poder avançar cap a la igualtat efectiva en tots els àmbits, amb una perspectiva de 360º i amb una garantia total dels drets de tots i totes. Amb una mirada feminista i de defensa de les diversitats farem que el poble continuï avançant.https://pam.santacolomadecervello.cat/pam-2023-2027/un-poble-feministahttps://pam.santacolomadecervello.cat/@@site-logo/santa-coloma_brand.svg
Santa Coloma de Cervelló sempre ha estat un municipi que reivindica i defensa la igualtat i la diversitat. Cal continuar treballant per fer desaparèixer tota classe de desigualtats i acabar amb les violències de gènere, i poder avançar cap a la igualtat efectiva en tots els àmbits, amb una perspectiva de 360º i amb una garantia total dels drets de tots i totes.
Amb una mirada feminista i de defensa de les diversitats farem que el poble continuï avançant.
Continuar treballant amb l'Associació Santa Coloma Més Capaç implica mantenir una relació estreta i col·laborativa per compartir informació i planificar actuacions que responguin adequadament a la diversitat de necessitats i interessos dels membres d'aquests col·lectius.
L'educació en la diversitat és un element imprescindible en l'actualitat per construir pobles i ciutats respectuoses amb les persones independenment de les seves orientacions sexuals. Cal una major conscienciació per combatre els discursos d'odi que malauradament sentim més sovint. Treballarem per ser un poble lliure i defensor de totes les diversitats.
Promoure activitats inclusives des de l'Ajuntament implica adoptar una sèrie de mesures i iniciatives per garantir que totes les persones, independentment de les seves capacitats, tinguin accés igualitari i participin plenament en les activitats que ofereixi l'Ajuntament.
Acabar amb la LGTBIfòbia és un objectiu del consistori. No es poden tolerar actes discriminatius davant de cap col·lectiu i treballarem per establir protocols per fer front a aquesta realitat i esdevenir un poble lliure d'aquests comportaments intolerables.
Formar part d'una xarxa de municipis per la diversitat afectiva, sexual i de gènere ens donarà la oportunitat de compartir experiències, crear sinergies i sumar voluntats en la defensa dels drets de totes les persones a estimar, a viure i a ser.
Els espais públics han de ser espais segurs per a totes i tots, i cal abordar les seves millores amb una mirada de gènere per a garantir-ho. Les noves formes de fer urbanisme han de tenir en compte aquesta mirada i, per tant, s'han d'incloure en els nous projectes aspectes d'il·luminació, de no generar ombres de visibilitat, etc.
La lluita feminista és de tots i totes, i cal la implicació dels homes per fer-la real i efectiva. Cal tornar a buscar sinergies com la Roda d'Homes Igualitaris.
L'ajuntament vol promoure el reconeixement de les realitats i els drets del moviment LGTBIQ+ a partir de la commemoració dels dies internacionals més rellevants. La visibilitat LGTBIQ+ és imprescindible en un espai públic predominantment heterosexista en el qual no es reconeix la diversitat sexual i de gènere i, per tant, és especialment important en la lluita contra l'LGTBI-fòbia, però també per promoure un poble respectuós davant la diversitat de la seva gent.
El Premi Literari Delta de narrativa escrita per Dones, és un certamen literari biennal que té com a principal objectiu fomentar la creació literària de les dones reivindicant la seva mirada i pensament com a claus per transformar la societat, donant-les així un reconeixement públic. A través d'aquest concurs es pretén encoratjar les dones a desenvolupar els seus potencials creatius a través de l'escriptura i promoure així la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en la literatura. Aquest projecte és un treball en xarxa en el qual actualment participen 16 ajuntaments del Baix Llobregat: Begues, Castelldefels, Castellví de Rosanes, Corbera de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Viladecans. Així mateix, hi donen suport el Consell Comarcal i el Consell de les Dones del Baix Llobregat.
L'educació en la diversitat és més necessària que mai davant dels discursos d'odi que escoltem actualment. Fer una bona promoció amb informació i educació ajuda a construir societats més igualitàries i respectuoses.
0%
Enfortir l'Ajuntament com a organització i capacitar el personal municipal (2)
2027
Els i les treballadores de l'Ajuntament han de rebre formació amb perspectiva de gènere i per a la prevenció de violències masclistes, així com han de ser coneixedores dels diversos protocols i plans aprovats en l'àmbit local.
Les comunicacions municipals han de garantir un ús inclusiu del llenguatge en totes les seves publicacions i mitjans de comunicació per tal d'englobar a totes les persones que formem part del municipi atenent a la diversitat.
0%
Pla d'Igualtat participatiu i transversal
Elaboració del III Pla d'Igualtat Municipal (3)
2024Igualtat
36%
El III Pla d'Igualtat municipal ha d'esdevenir un nou instrument ajustat a la realitat i als reptes actuals i de futur, alhora que ha de recollir el compromís com a municipi i marcar el full de ruta en les polítiques públiques municipals per avançar cap a una societat més igualitària i eliminar tota mena de discriminació.
De manera prèvia a l'elaboració del nou Pla d'Igualtat cal que es realitzi una diagnosi de l'actual Pla per avaluar la seva implementació i desplegament en els darrers anys.
Posteriorment a la diagnosi del II Pla d'igualtat s'ha de treballar per a l'elaboració del que serà el III Pla d'Igualtat de Santa Coloma de Cervelló, i caldrà fer-ho de forma participada i recollint tot el que sigui necessari per avançar cap a un municipi més igualitari.
Un cop tinguem elaborat el nou Pla d'Igualtat Municipal s'hauran de desplegar totes les polítiques d'igualtats i les accions que aquest contingui per avançar cap a un municipi més igualitari.
0%
Manteniment i Promoció del Consell per a la Igualtat (1)
2027
El Consell Municipal per la Igualtat és un òrgan consultiu i d'assessorament de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló i un instrument de participació de la ciutadania del municipi. El Consell ha de vetllar perquè la igualtat d'oportunitats i de resultats entre homes i dones sigui una realitat i perquè aquest principi estigui present en les polítiques i accions municipals, i alhora també des del Consell es fa un treball consensuat entre entitats i consistori per desenvolupar activitats conjuntes al municipi.
38%
Tolerància Zero davant la violència masclista i LGTBIfòbica
Protocol d'Abordatge Integral de les violències sexuals i LGTBIfòbiques en espais públics d'oci (2)
2027
48%
Aquest protocol és un document que neix amb la voluntat de generar consciència sobre la corresponsabilitat en la lluita contra les agressions masclistes i LGTBIfòbiques en espais públics d’oci, que no deixen de ser llocs de trobada on ens puguem relacionar de manera segura i lliure. Amb aquest protocol volem decidir com han de ser els actes d’oci que volem i construir a la vegada espais lliures de sexisme i violències, i que ens serveixi com a eina per poder afrontar de manera conjunta aquesta problemàtica i dissenyar campanyes de sensibilització i prevenció per fer-hi front, així com poder detectar i atendre totes les persones agredides.
Instal·lació de punts liles multicolor en els contextos festius de major afluència amb la finalitat d’informar, assessorar, acompanyar, assistir i activar el protocol de violència masclista i/o LGTBIfòbica en cas necessari.
L'ajuntament ofereix diversos serveis d'atenció i protecció a les dones en situacions de violència de gènere, i mantindrem aquests serveis ampliant-los si és necessari i fent-ne la difusió necessària perquè qualsevol dona que pateixi una situació de violència pugui disposar d'aquest acompanyament.
El manteniment del servei d'acolliment d'urgència per a dones que pateixen violència masclista, i les seves filles i fills, implica garantir un entorn segur, acollidor i de suport per a les víctimes d'aquest tipus de violència.
El manteniment del servei gratuït d'informació i orientació jurídica per a dones és un recurs essencial que proporciona suport legal a les dones que necessiten assessorament i orientació en qüestions relacionades amb els seus drets i situacions legals.
50%
Condemnar i fer visibles les conseqüències de la violència (1)
2027
Des de l'any 2003 fins a l'actualitat 1255 dones han estat assassinades per violència de gènere. Des de l'ajuntament les continuarem commemorant en cadascuna de les sessions plenàries, i mantindrem ferma la lluita per a l'erradicació d'aquestes violències.