Santa Coloma de Cervelló disposa d'un entorn natural únic que va del cim Montpedrós al marge dret del riu Llobregat tot passant pels terrenys agrícoles del Parc Agrari del Baix Llobregat. Un entorn únic situat al bell mig de l'Àrea Metropolitana de Barcelona que tenim la sort de gaudir i que tenim l'obligació de preservar per les generacions futures. Per tant, una Santa Coloma verda i sostenible és aquella que té respecte i preserva el medi ambient decididament, fa un ús responsable dels recursos naturals i impulsa polítiques públiques per fer front a l'emergència climàtica que estem vivint fent del desenvolupament sostenible i la transició energètica la seva aposta de futur.
Increment de l’eficiència en la gestió de residus
Pla de mesures per incrementar l'eficiència en la gestió de residus (12) 2027
20%Campanyes de sensibilització i formació al residu zero
Campanyes per tal d'informar i formar a la ciutadania en la idoneïtat de reduir al màxim els residus que generem.
Aplicació de bonificacions fiscals en la taxa de recollida de residus a les bones pràctiques.
Un cop estesa la recollida invidualitzada porta a porta cal bonificar fiscalment la taxa de residus en base a la generació de residus. Amb l'aplicació d'aquesta mesura beneficiem a la ciutadania que fa un bon triatge de les diferents fraccions
Modificació de l'ordenança per incorporar el criteri de pagament per generació
Modificació prescriptiva a l'0rdenança vigent per tal d'incorporar el pagament per generació de residus
Substituir progressivament les papereres d’una fracció per altres amb totes les fraccions en llocs d'estada
En llocs d'estada és habitual generar una major quantitat de residus i amb aquesta iniciativa afavorirem que aquests puguin dipositar-se per fraccions.
Campanyes educatives per foment de la compra a granel
Realització d'una campanya entre la ciutadania per al foment de la compra a granel
Campanyes d'ús incremental de la Deixalleria Municipal
Per arribar a índexs de recollida selectiva òptims és primordial que la deixalleria municipal estigui a ple rendiment. Per aquest motiu realitzarem una campanya informativa per a un millor i més efectiu ús de la deixalleria.
Campanya de recuperació d'hàbits tradicionals no malbaratadors de recursos
La sensibilització i la comunicació per a un consum responsable i sostenible és bàsica per a no malbaratar recursos, reutilitzar i reciclar.
Col·laborar en l’establiment de sistemes de dipòsit, devolució i retorn d’envasos quan sigui factible
Col·laborarem amb altres administracions per a l'establiment de dipòsits de devolució i/o retorn d'envasos
Potenciar l'existència dels compostadors domèstics en àrees on no s'utilitzin
Realitzar una campanya per a potenciar l'existència dels compostadors domèstics en àrees on no s'utilitzin
Fomentar el servei municipal de gestió de restes vegetals particulars setmanals, per a evitar els abocaments incontrolats
El servei de recollida de restes vegetals que s'ofereix des de l'ajuntament és un servei amb una bona acollida i que proporciona facilitats als veïns i veïnes. Per tant, cal continuar fomentant aquesta gestió de manera que l'espai públic no sigui un lloc on es produeixin abocaments incontrolats que poden suposar un perill per a la resta de la població.
Afavorir iniciatives d’intercanvi, mercats de segona mà i reutilització
Els mercats de segona mà i altres iniciatives d'intercanvi entre veïnes contribueix a l'economia circular i a la reducció de residus
Implementació del Pla Director de Clavegueram (2) 2024
50%Elaboració d'un pla d'etapes per a l'execució de les previsions del Pla Director de Clavegueram
El Pla Director de Clavegueram recull totes les intervencions i millores necessàries en la xarxa de clavegueram del municipi tenint en compte la prioritat de cadascuna d'aquestes. Mitjançant aquest pla d'etapes podrem planificar les diferents actuacions en funció de les necessitats i les inversions que l'ajuntament pugui dur a terme.
Aprovació del Pla Director de Clavegueram
Mitjançant un recurs de la Diputació de Barcelona s'ha elaborat una diagnosi i un Pla Director del Clavegueram del municipi que cal que sigui aprovat en sessió plenària.
Adaptació al Canvi Climàtic
Mesures en episodis de temperatures extremes (5) 2026
38%Habilitació de refugis climàtics en els equipaments municipals
L'habilitació de refugis climàtics en els equipaments municipals és una mesura important per fer front als efectes del canvi climàtic i garantir la seguretat i benestar de la població en situacions extremes com ones de calor intenses, inundacions o altres fenòmens climàtics adversos.
Habilitació de refugis climàtics en els espais públics
L'habilitació de refugis climàtics a espais públics és una mesura important per fer front a esdeveniments climàtics extrems i proporcionar llocs segurs per els veïns i veïnes. Aquests refugis que habilitarem seran útils durant onades de calor, tempestes o altres fenòmens climàtics.
Renovació de la climatització de la Biblioteca per millorar el confort tèrmic i el seu ús com a refugi climàtic
El sistema de climatització de la biblioteca requereix d'un canvi per tal de ser més eficient i donar un millor servei amb garanties.
Instal·lació d'aparells de climatització a Can Baruta per millorar el confort tèrmic i el seu ús com a refugi climàtic
El centre de Can Baruta d'inici no disposava d'aparells de climatització i, poc a poc, s'ha d'anar adaptant als episodis de calor extrema i que pugui esdevenir un refugi climàtic.
Impulsarem, amb el suport de l’AMB, un espai de socialització i joc per a infants al costat de l’escola Pla de les Vinyes (illa cementiri) que sigui, a més, un espai de refugi climàtic per a petits i grans.
Durant aquesta legislatura farem una reflexió de l'illa del cementiri on, prioritàriament, volem impulsar un nou espai d'estada vincula als infants de l'Escola Pla de les Vinyes, però també com un espai de refugi climàtic on qualsevol persona pugui estar i gaudir d'aquest espai verd.
Seguiment i divulgació d'accions (3) 2024
0%Divulgació permanent de ponències sobre emergència climàtica
Mitjançant el Consell de medi ambient es proposa realitzar un seguit de ponències sobre l'emergència climàtica
Impuls de la Taula de seguiment de l’emergència climàtica
Impuls de la Taula de seguiment de l’emergència climàtica en el marc del Consell de Medi Ambient
Creació del Consell Local de Medi Ambient
Per a una major participació de la ciutadania i de les entitats de la vila es porposa la creació d'un Consell Local del Medi Ambient
Canvi progressiu del verd urbà per espècies i comunitats vegetals més adaptades a situacions de sequera i que generin espais d'ombra (1) 2024
50%Pla de verd urbà de Santa Coloma de Cervelló
És necessari actualment disposar d'un Pla de verd Urbà per tal de poder definir i dissenyar estratègies futures de plantació tenint en compte la situació de canvi climàtic i sequera que afrontem. Cal definir com ha de ser el verd urbà per tal que aquest suporti temperatures més elevades i també requereixi quantitats d'aigua menors per viure.
Preservació i protecció de l'entorn
Conservació i millora d'espais verds urbans (3) 2024
8%Estudi de gestió d'espais verds
El canvi climàtic ens està portant a situacions límit mai viscudes anteriorment i es fa necessari estudiar quina és la millor gestió dels espais verds del municipi.
Nou contracte de manteniment de zones verdes sota criteris de sostenibilitat
El nou contracte de manteniment de zones verdes ha de donar resposta a les actuals necessitats del municipi de les zones verdes urbanes des d'una mirada sostenible i tenint en compte la situació de sequera actual. Per tant, caldrà abordar-lo amb una nova mirada cap a espècies i plantacions que requereixin menys aigua, però que continuïn aportant el verd que tot poble necessita.
Millores a la zona verda del barri de Sant Roc (entre Av de les Flors i carrer Bonavista)
L'Associació de veïns i veïnes de Sant Roc ha demanat a l'Ajuntament poder realitzar millores a la zona verda que està situada entre els carrers Bonavista i avinguda de les Flors. Malauradament, la situació urbanística en la qual es troba actualment el barri impedeix afrontar actualment aquestes millores. Tanmateix, ens proposem fer les actuacions que es puguin realitzar mentre duri la problemàtica actual, i realitzar un projecte tècnic que pugui executar-se un cop se solucioni.
Conservació i millora de zones rurals i forestals (4) 2027
31%Suport a la gestió forestal de les propietats privades i aprofitament de la biomassa
Estudiar mitjançant el Consorci de les Muntanyes del Baix suport a la gestió forestal de les propietats privades i aprofitament de la biomassa, com a font d’energia.
Implementar el projecte de senyalització de senders turístics
La Diputació de Barcelona ofereix un recurs per a la redacció i implementació d'un projecte de senyalització turística inclòs en la xarxa de mobilitat de la província de Barcelona. La Xarxa de Mobilitat de Barcelona és una selecció dels camins, pistes i corriols més adequats per a passejar, fer esport, practicar senderisme, ciclisme i d'altres activitats no motoritzades. Tots aquests camins estan enllaçats entre ells connectant els pobles i els indrets naturals i patrimonials més destacats. Amb aquest recurs es pretén revisar la senyalització existent i incorporar-ne de nova amb la voluntat de fomentar l'activitat física en el nostre entorn natural i posar en valorar el patrimoni local en connexió amb la resta de municipis.
Aprovació d'una ordenança municipal sobre usos en camins i corriols forestals
Aprovació d'una ordenança municipal sobre usos en camins i corriols forestals per a garantir l'accés de la ciutadania a espais del gaudi sense oblidar la obligada conservació d'aquests, amb especial èmfasi en la prohibició de vehicles motoritzats.
Mantenir l’impuls al projecte Muntanyes del Baix, impulsant el compliment dels compromisos i actuacions previstes en el projecte i el seu Pla Director.
Mantenir l’impuls al projecte Muntanyes del Baix, en col·laboració amb altres municipis, impulsant el compliment dels compromisos i actuacions previstes en el projecte i el seu Pla Director.
Conservació i millora de zones de ribera (4) 2027
25%Recuperació de la pedra seca a la zona del parc de la "riera de Can Via"
El projecte de recuperació de la pedra seca al parc de la "riera de Can Via" busca identificar, conservar i restaurar les estructures de pedra seca a aquest espai natural tot preservant el paisatge local i posant en valor el patrimoni.
Estudi de viabilitat d’un espai d’aiguamolls i d’educació ambiental a l’erm entre la línia de l’AVE i el riu Llobregat
Estudiar amb el Parc Agrari i l'AMB la possibilitat de crear un espai d’aiguamolls i d’educació ambiental a l’erm entre la línia de l’AVE i el riu Llobregat
Execució de la 2a fase del camí de connexió amb el riu Llobregat i foment responsable del seu gaudi en compatibilitat amb el Parc Agrari.
L'anterior legislatura es va dur a terme la 1a fase del camí de connexió al riu Llobregat que ha millorat l'accés a la via de servei fins a arribar a la riera, on s'ha de dur a terme la segona fase que permetrà arriba a la ribera del riu. Aquest projecte és cofinançat amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i permetrà un accés al riu més controlat, amb majors garanties per la pagesia i que proporciona un espai de passeig o pràctica esportiva als veïns i veïnes.
Recuperar el camí de l'espai de la riera de Can Via entre la Font del Murri i Ca n'Isbert
Volem recuperar l'antic camí que unia el Casc Antic amb la Colònia Güell, recuperant un espai de ribera que ens aporti una nova zona de passeig, amb espais que ens proporcionaran nous refugis climàtics naturals i alhora recuperar la seva biodiversitat.
Pla Prevenció d'Incendis (3) 2026
52%Donar suport tècnic, econòmic i logístic a la gestió del pla de prevenció d'incendis
Donar suport tècnic, econòmic i logístic a la seva gestió.
Fomentar les pastures de sotabosc com un mitjà més de gestió forestal i d’avenç cap a un model ramader més sostenible.
Fomentar les pastures de sotabosc com un mitjà més de gestió forestal i d’avenç cap a un model ramader més sostenible. Estudiar la possibilitat de que un pastor i el seu ramat puguin pasturar en zones del municipi.
Manteniment de les franges perimetrals de protecció contra incendis
Les franges perimetrals són essencials com a element de protecció davant d'un incendi forestal i cal seguir treballant en el seu manteniment un cop s'ha realitzat l'obertura d'aquestes.
Millora del manteniment dels espais de ribera i difusió dels valors ambientals en coordinació amb l'ACA (1) 2025
0%Redactar l'estudi de diagnosi de les rieres i zones d'influència d'aigües, per a determinar el repartiment de competències.
El manteniment de les rieres i rierols del municipi molt sovint queden en un àmbit competencial difús, en base al seu recorregut en trama urbana o no. De la diagnosi amb l'Agència Catalana de l'aigua determinarem i delimitarem les competències corresponents a l'àmbit local i de la Generalitat.
Promoció de l'Educació ambiental
Activitats educatives i campanyes de sensibilització ambiental (4) 2027
49%Continuar amb l'execució i ampliar el programa d’activitats d’educació ambiental
El programa d'educació ambiental es bàsic per a la formació, informació i comunicació vers la ciutadania de les qüestions ambientals
Continuar amb les campanyes de sensibilització en matèria ambiental
Les campanyes de sensibilització i conscienciació ambiental són primordials per a tenir cura del planeta i del poble
Impulsar l'ús de la Jugateca del Parc de Can Lluc
Impulsar la Jugateca del parc de Can Lluc en col·laboració amb l'AMB (que n'és la responsable)
Continuar promovent l’ús responsable de l’aigua al municipi. Promoure campanyes de sensibilització sobre l'ús responsable de l'aigua i els efectes de la contaminació de l’aigua i sobre la seva depuració, fent èmfasi especial en els plàstics i microplàstics, tovalloletes, olis…
Ni l'abastament ni el tractament de l'aigua està sota responsabilitat municipal però és evident que tenim una responsabilitat en quant a la conscienciació de l'ús responsable de l'aigua. Promourem campanyes sobre el cicle de l'aigua i la importància del no malbaratament i la necessitat de no contaminar-la.
Suport a iniciatives cíviques (1) 2027
0%Promoure iniciatives de voluntariat donant suport a la societat civil per la conservació del patrimoni natural i la preservació del medi ambient.
Promoure iniciatives de voluntariat donant suport a la societat civil per la conservació del patrimoni natural i la preservació del medi ambient, en l'àmbit del Consell de Medi Ambient
Transició energètica
Contribuir a l’estalvi de recursos naturals com una manera de generar estalvi econòmic (5) 2026
24%Estudi de la creació d’un punt d’informació mancomunat amb altres municipis sobre temes de sostenibilitat quotidianes
Estudiar la possibilitat de creació d'un punt d'informació mancomunat amb municipis veïns sobre temes de sostenibilitat
Millora de l'eficiència energètica de les instal·lacions municipals millorant els sistemes de climatització amb equips de menor consum energètic
Millorar l'eficiència energètica de les instal·lacions municipals és sinònim de millorar el seu confort però també d'aconseguir un estalvi econòmic. De manera que treballem constantment per anar modernitzant i millorant l'eficiència energètica dels diferents equipaments i edificis municipals.
Optimització energètica i de consums d’aigua dels equipaments municipals
L'estalvi energètic i de l'aigua és un objectiu de gran importància en la situació de canvi climàtic en la que ens trobem. Cal avançar cap a equipaments més eficients i amb menor demanda energètica.
Impuls a la creació de les comunitats energètiques
Les comunitats energètiques són una oportunitat i una aposta per l'ús d'energia fotovoltaica en espais on la instal·lació de plaques fotovoltaiques en l'àmbit privat no és tan viable o fins i tot possible. A més a més, també permet fer front a situacions de pobresa energètica en famílies amb situacions de vulnerabilitat. La primera actuació en aquesta línia la volem posar en funcionament a la coberta del Pavelló municipal un cop instal·lades les plaques fotovoltaiques.
Informació a la ciutadania de totes les subvencions de les administracions supramunicipals per a rehabilitació d’habitatges i d’adequació per a temes d’eficiència energètica
Sovint les administracions supramunicipals destinen subvencions per a la rehabilitació d'habitatges, millores en l'eficiència energètica i en accessibilitat. L'Ajuntament sempre ha fet de mitjà de comunicació d'aquestes subvencions així com també ha donat suport als veïns i veïnes que han necessitat assessorament per tramitar aquestes subvencions.
Priorització de l'ús d’energia de procedència 100% renovable (4) 2025
42%Migració progressiva dels contractes de subministrament energètic de l’Ajuntament a companyies que apostin per l’energia neta, o d’orígen 100% renovable, ètica i cooperativa.
Volem apostar per contractes que fomentin i apostin l'energia verda.
Continuar implementant instal·lacions fotovoltaiques als edificis públics afavorint l’autoconsum energètic.
Les plaques fotovoltaiques en els equipaments municipals proporcionen un estalvi econòmic al mateix equipament i també a d'altres situats en llocs propers potenciant l'autoconsum i generant una conscienciació als usuaris i usuàries d'aquests espais. Durant aquesta legislatura s'instal·laran plaques fotovoltaiques a les cobertes de l'Escola Pla de les Vinyes, a la Biblioteca Pilarín Bayés, al Pavelló, al camp de futbol i a Can Baruta.
Transició cap a l’electrificació de les flotes de vehicles municipals.
La transició energètica és necessària per frenar el canvi climàtic i entre les diferents línies d'actuacions volem prioritzar la renovació de la flota de vehicles elèctrics en aquells casos on sigui possible.
Incorporar en els contractes que adjudica l’ajuntament, la priorització de vehicles elèctrics sobre els de combustible fòssil, quan sigui possible.
Els contractes que adjudica l'Ajuntament s'han de basar en criteris de sostenibilitat i l'ús de vehicles menys contaminants és una mesura de reducció de la petjada ecològica.
Gestió i ús responsable de l'aigua
Adaptar el municipi al context actual de sequera (5) 2025
40%Utilització d'aigua regenerada per a usos municipals en context de sequera.
En col·laboració amb l'AMB provisió d'aigües regenerades provinent de l'EDAR de Sant Feliu de Llobregat. En un context de sequera aquestes aigües poden ser utilitzades per a usos que resten prohibits per l'aigua potable, i per tant per a reg de supervivència o baldeig de carrers.
Garantir el manteniment òptim de les fonts públiques que permetin realitzar un estalvi efectiu de l'aigua.
Les fonts públiques són necessàries en els espais públics per garantir el benestar de la ciutadania, però sovint són vandalitzades, no funcionen correctament o se'n fa un excés d'ús. Cal fer revisions periòdiques per garantir el bon funcionament i que es garanteixi un bon ús de l'aigua.
Manteniment de l’adhesió i participació en l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública per avançar cap a una futura gestió més transparent i pública.
Manteniment de l’adhesió i participació en l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública per avançar cap a una futura gestió més transparent i pública.
Foment de la recuperació i reutilització de l'aigua de pluvials en els habitatges.
Estudi amb la Diputació de Barcelona sobre eines administratives i normativa per a la recuperació i reutilització de les aigües pluvials.
Redacció d'un Pla Local de Sequera
Redacció d'un Pla Local de Sequera. Tanmateix pel número d'habitants no tenim l'obligació però si que ens ha de facilitar protocols i actuacions per a moments de sequera extrema
Mobilitat sostenible
Pla de mobilitat sostenible (8) 2025
28%Actualització i implementació del Pla de mobilitat sostenible #mobilitat #mediambient
El Pla de Mobilitat sostenible és una eina fonamental per a la diagnosi i la presa de decisions polítiques per a convertir Santa Coloma de Cervelló en un municipi més respectuós amb el medi ambient i amb una mobilitat més sostenible i segura.
Mantenir el camí per a vianants que uneix Sant Roc amb la carretera BV2002
La població de Sant Roc sempre ha demanat tenir un accés per a vianants més amable a la carretera BV2002 i recentment s'ha arribat a un acord amb la propietat del camí per a poder fer-ne ús. El compromís és poder mantenir aquest accés per al gaudi de veïns i veïnes.
Incorporació de 2 motocicletes elèctriques en la flota de vehicles de la Policia Local
Es proposa incorporar a la flota de vehicles de la Policia Local 2 motocicletes elèctriques amb l'objectiu de contaminar menys, reduir despesa, guanyar en proximitat amb la ciutadania, i guanyar en versatilitat i eficiència en les actuacions.
Estratègia de pacificació dels centres urbans, redissenyant l’espai viari amb la utilització d’elements que permetin el compliment dels límits de velocitat.
Pacificació del centre urbà amb mesures de caràcter tàctic i/o dissuasiu per a la reducció i calmat del trànsit: canvis de secció amb elements tàctics, coixins berlinesos, prioritats invertides,...
Fomentar l’ús de la bicicleta per fer els desplaçaments cap als centres educatius per part d’infants, adolescents i famílies tot establint rutes segures
Establir un servei de bicibus en col·laboració amb la Policia Local un dia per mes, que permeti l'accés a centres escolars en modes sostenibles a infants, adolescents i les families.
Estudi d’estacionament i regulació del trànsit a la Colònia Güell
Estudiar la possibilitat de creació d'una àrea verda per a residents en l'àmbit de la Colònia Güell
Minimitzar l’impacte del transport privat a les entrades dels centres educatius.
Buscar eines de dissuasió per a la reducció de l'impacte del trànsit a les hores d'entrada i sortida dels centres educatius.
Creació de l'àrea/unitat de mobilitat al Departament de Medi Ambient
Per a una millor gestió de la mobilitat caldrà crear una àrea/unitat de mobilitat que pugui governar directrius de mobilitat sostenible
Intensificar la col·laboració amb els ens supramunicipals per a millorar la mobilitat i el transport públic (9) 2024
44%El transport públic és un pilar en la mobilitat sostenible que ens ha de permetre donar les mateixes oportunitats a tots i totes i combatre la contaminació atmosfèrica. Cal seguir teixint sinergies amb les administracions competents en el transport públic per oferir un servei de qualitat i que doni resposta a la ciutadania.
Continuar exigint un bon funcionament de la línia d’autobús L76 davant les incidències recurrents en el seu funcionament.
El bus L76 és un servei fonamental per al nostre municipi i cal garantir el seu bon funcionament. Davant les incidències recurrents, l'ajuntament continuarà exigint i reclamant el seu bon funcionament a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'administració competent en aquest servei.
Perseguir la posada en marxa d'una prova pilot de Transport a la Demanda al barri de Sant Roc.
S'ha dut a terme un estudi de viabilitat amb l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) per analitzar la posada en marxa d'un servei de Transport a demanda la al barri de Sant Roc. Aquest servei s'hauria d'oferir amb taxis, i traslladada la informació a l'AMB, que és qui regula la ordenació del servei del taxi al nostre municipi, no veu la viabilitat de poder oferir aquest transport a demanda. A banda, també s'ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya, que les línies de bus (574 i 575) que passen per la carretera BV2002 puguin fer parada al barri de Sant Roc.
Col·laboració amb l’AMB i altres entitats per disposar de transport públic a demanda als nuclis de població més disseminats.
El transport a demanda suposa una opció efectiva i òptima per a cobrir la demanda de nuclis disseminats de Santa Coloma de Cervelló que no disposen d'una oferta permanent de transport públic col·lectiu. Demanarem a l'AMB la seva col·laboració per a la implementació d'una prova-pilot en el municipi.
Estudi de la viabilitat d’incorporar Santa Coloma al servei de bicicleta elèctrica compartida de l’AMB (AMBici) que s’ha posat en marxa en 15 municipis metropolitans amb més població en la 1a fase d’implantació.
Estudiar i fer la consulta pertinent a la direcció de mobilitat i transports de l'AMB per a la viabilitat d'implantar el servei AMBici a Santa Coloma de Cervelló
Reivindicació de la implantació de la T16 en les diferents zones del transport públic.
La T-16 és un títol que dona la gratuïtat als infants i joves menors de 16 anys i, per tant, entenem que és una bona manera de fomentar el transport públic i facilitar-los la mobilitat. Ara bé, aquest títol només és operatiu dins de la zona on està el municipi, en el nostre cas la zona 2. La T16 també hauria de quedar integrada a la zona 1 com la resta de títols des que es va aconseguir la tarifa integrada dels municipis de la zona 2 a la zona 1. Per tant, continuarem reclamant que això es faci efectiu i els menors de 16 anys pugui moure's amb la T-16 pels municipis de la zona 1 i la zona 2.
Instal·lació de punts de recàrrega per vehicles elèctrics (fotolinera i electrolinera).
Instal·larem punts de recàrrega de vehicles a l'aparcament del cementiri (Fotolinera) i a l'Avinguda Països Catalans (Electrolinera) amb la col·laboració de l'AMB dins del Pla de Sostenibilitat Ambiental (PSA).
Treballar en aconseguir que les noves línies de la que passen per la BV 2002 facin parada a Sant Roc
Des de l'equip de govern s'ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya que les línies de bus (574 i 575) que passen per la carretera BV2002 puguin fer parada al barri de Sant Roc.
Insistir en la proposta a l’AMB d'una modificació en el recorregut del servei de BUS L76 per l’interior del barri de Can Via.
Insistir en la proposta a l’AMB d'una modificació en el recorregut del servei de BUS L76 per l’interior del barri de Can Via.
Treballarem amb l’AMB per disposar de més zones d’aparcament de bicicletes i patinets tancades tipus BICIBOX
Instal·lació d'aparcaments de bicicletes en les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
Fiscalitat ambiental
Aplicació de mesures en les ordenances fiscals per afavorir mesures ambientals, recollint propostes de l’Estudi de fiscalitat ambiental de l’AMB. (1) 2026
0%Seguirem bonificant l'IBI pels edificis amb plaques fotovoltàiques
Seguirem aplicant bonificacions a l'IBI a ciutadans i ciutadanes que instal·lin plaques fotovoltàiques.