Adhesió al programa VioPet per a l’acolliment temporal d’animals de dones que pateixen violència masclista.
VIOPET és un programa que acull, de manera temporal, els animals de dones víctimes de violència masclista. Aquesta iniciativa sorgeix de la Direcció General de Drets dels animals i de l'Observatori de Violència cap als Animals en el marc del Pla de Contingència contra la Violència de Gènere davant la crisi del COVID19. És un programa dut a terme per diferents especialistes (professionals de la medicina, la veterinària, l'educació canina/felina, la criminologia, les FFCCS, el treball social, els serveis especialitzats per a víctimes, la psicologia criminal, etc.). L'objectiu principal del projecte és intervenir de manera col·laborativa amb serveis socials, SIAD, SIE, SARA o altres serveis que gestionin casos de violència masclista on es detectin víctimes que conviuen amb animals. En cas que la víctima no tingui lloc segur per al seu animal de companyia, s'activarà la part del protocol per buscar acollida per a aquest. L´allotjament podrà ser en una protectora, una residència o una casa d´acollida.
https://pam.santacolomadecervello.cat/pam-2023-2027/un-poble-que-ens-cuida/convivencia-i-proteccio-dels-animals/control-i-proteccio-dels-animals/adhesio-al-programa-viopet-per-a-l2019acolliment-temporal-d2019animals-de-dones-que-pateixen-violencia-masclista
https://pam.santacolomadecervello.cat/@@site-logo/santa-coloma_brand.svg
Descripció:
VIOPET és un programa que acull, de manera temporal, els animals de dones víctimes de violència masclista. Aquesta iniciativa sorgeix de la Direcció General de Drets dels animals i de l'Observatori de Violència cap als Animals en el marc del Pla de Contingència contra la Violència de Gènere davant la crisi del COVID19.
És un programa dut a terme per diferents especialistes (professionals de la medicina, la veterinària, l'educació canina/felina, la criminologia, les FFCCS, el treball social, els serveis especialitzats per a víctimes, la psicologia criminal, etc.).
L'objectiu principal del projecte és intervenir de manera col·laborativa amb serveis socials, SIAD, SIE, SARA o altres serveis que gestionin casos de violència masclista on es detectin víctimes que conviuen amb animals. En cas que la víctima no tingui lloc segur per al seu animal de companyia, s'activarà la part del protocol per buscar acollida per a aquest. L´allotjament podrà ser en una protectora, una residència o una casa d´acollida.